Tietoa yrityksestä
Tietoa yrityksestä

 Jalovillan pohjalangat tulee kotimaisilta pienkehräämöiltä, osa langoista on rahtikehrättyä. 100 % villalanka sisältää vain alkuperäisrotujemme villaa, sukkalangassa voi olla muitakin rotuja, mutta kaikki ovat kotimaista villaa. Värjärillä on monesti näppinsä kiinni eläimissä, joten langat eivät ole allergiavapaita.

Lanka on laadultaan rouheahkoa karstavillaa, kierre ja vahvuus vaihtelevaa.  

Langat värjätään käsin pienissä (1-10 vyyhdin) erissä, piskuisella verstaalla sekä kotivärjäämössä Rajamäellä, Nurmijärvellä kotimaisin reaktiivivärein. Jonkin verran värjätään myös kotoisilla luonnonväreillä kesäisin. Jalovillalla on olemassa värikartta, mutta sitä on vaihtelevasti saatavilla. Suuri osa langoista on  ainutlaatuisia kertavärjäyksiä, varaa siis lankaa riittävästi. Värjäysmenetelmät on järjestetty ekologiseksi ajatellen kaikkia työvaiheita mahdollisimman järkevästi ja luontoa säästäen.

Jalovilla arvostaa suuresti perinteistä käsityötä siksi meillä tehdään kaikki mahdollinen käsin. Logon suunnittelusta vyötteisiin.

Huomaathan, että lankoja on pyritty käsittelemään mahdollisimman vähän, jottei villan hyvät luonnolliset ominaisuudet kärsi, täten langoille ei ole tehty superwash-, eikä koinsuojaus- käsittelyitä. Langat saattavat sisältää kuivikkeen kappaleita (heinä, olki) , lanoliinia sekä solmuja. Langat pestään kotimaisella miedolla biohajoavalla villanpesuaineella värjäyksen jälkeen.  Pesethän tuotteen käsin 30-40 asteen lämpötilassa. Reaktiiviväriä saattaa mahdollisesti irrota ensimmäisissä pesuissa.