Tietoa yrityksestä
Tietoa yrityksestä

 Jalovillan pohjalangat tulee kotimaisilta pienkehräämöiltä. 100 % villalanka sisältää vain alkuperäisrotujemme villaa, sukkalangassa voi olla muitakin rotuja, mutta kaikki ovat kotimaista villaa.

 Langat värjätään käsin pienissä (1-4 vyyhdin) erissä, piskuisessa kotivärjäämössä Rajamäellä, Nurmijärvellä kotimaisin reaktiivivärein. Jonkin verran värjätään myös kotoisilla luonnonväreillä. Värjäysmenetelmillä pyritään tietoisesti epätasaisiin semisolidi-väreihin. Tuotanto on järjestetty ekologiseksi ajatellen kaikkia työvaiheita mahdollisimman järkevästi ja luontoa säästäen. Kotivärjäämön yhteydessä asustelee myös tuotteille nimensä antanut kotikoira Jalo.

Jalovillassa arvostetaan suuresti perinteistä käsityötä siksi meillä tehdään kaikki mahdollinen käsin. Logon suunnittelusta vyötteisiin.

Huomaathan, että lankoja on pyritty käsittelemään mahdollisimman vähän, jottei villan hyvät luonnolliset ominaisuudet kärsi, täten langoille ei ole tehty superwash-, eikä koinsuojaus- käsittelyitä. Langat saattavat sisältää kuivikkeen kappaleita (heinä, olki) sekä solmuja. Langat pestään  miedolla biohajoavalla villanpesuaineella ennen ja jälkeen värjäyksen.  Villalankoja säilytetään laventelin seurassa. Pesethän tuotteen käsin 30-40 asteen lämpötilassa. Reaktiiviväriä saattaa mahdollisesti irrota ensimmäisissä pesuissa, varsinkin punainen väri on jostain syystä herkkä tälle.