Tietoa yrityksestä
Tietoa yrityksestä

 Jalovillan pohjalangat tulee kotimaisilta pienkehräämöiltä. 100 % villalanka sisältää vain alkuperäisrotujemme villaa, sukkalangassa voi olla muitakin rotuja, mutta kaikki ovat kotimaista villaa. Värjärillä on monesti näppinsä kiinni eläimissä, joten langat eivät ole allergiavapaita.

 Langat värjätään käsin pienissä (1-10 vyyhdin) erissä, piskuisessa kotivärjäämössä Rajamäellä, Nurmijärvellä kotimaisin reaktiivivärein. Jonkin verran värjätään myös kotoisilla luonnonväreillä. Värjäysmenetelmät on järjestetty ekologiseksi ajatellen kaikkia työvaiheita mahdollisimman järkevästi ja luontoa säästäen.

Jalovilla arvostaa suuresti perinteistä käsityötä siksi meillä tehdään kaikki mahdollinen käsin. Logon suunnittelusta vyötteisiin.

Huomaathan, että lankoja on pyritty käsittelemään mahdollisimman vähän, jottei villan hyvät luonnolliset ominaisuudet kärsi, täten langoille ei ole tehty superwash-, eikä koinsuojaus- käsittelyitä. Langat saattavat sisältää kuivikkeen kappaleita (heinä, olki) , lanoliinia sekä solmuja. Langat pestään  miedolla biohajoavalla villanpesuaineella ennen ja jälkeen värjäyksen.  Villalankoja säilytetään laventelin seurassa. Pesethän tuotteen käsin 30-40 asteen lämpötilassa. Reaktiiviväriä saattaa mahdollisesti irrota ensimmäisissä pesuissa, varsinkin punainen väri on jostain syystä herkkä tälle.