Tapahtumat ja jälleenmyyjät

Jalovillan verstas (tehtaanmyymälä) on avoinna: 

Patruunantie 17, Rajamäki

  • Sunnuntai 2.5. klo 11-13
  • Lauantai 15.5. klo 12-14
  • Sunnuntai 23.5. klo. 10-12


Markkinat, myyjäiset, messut


Jälleenmyyjät: 

Jaloshaali-kudontakurssi

Haluaisitko kesän viileisiin iltoihin itse kudotun, suomalaisesta käsin värjätystä villasta suunnitellun hartiashaalin? Toukokuussa on mahdollisuus oppia kutomaan pirtapuilla ihan oma Jaloshaali, jonka värimaailman suunnittelet itse Jalovillan upeasta lankavalikoimasta.

Opit kurssilla kädestä pitäen, miten kangas rakentuu pirtapuihin, luot loimen itse, teet niisinnän ja aloitat kutomisen. Opit myös kerimään langat käyttökuntoon vyyhdeiltä.

Kurssilla kutomisen saloihin sinut johdattaa Taito-palkittu, Vuoden 2019 Artesaani Jenni Vanhanen. Jennin opettaja- ja käsityötausta takaa sen, että opetus on yksilöllistä ja selkeää, opit varmasti kudonnan salat!

Tullessasi Altian vanhan tehtaan tiloissa sijaitsevalle Jalovillan verstaalle tarjoamme sinulle lankasuunnittelun aikana pienen aamupalan kahvin tai teen kera. Omia eväitä voi toki ottaa myös mukaan. 

Lankasuunnittelun jälkeen jokainen saa omat, suomalaiset Siru-pirtapuut lainaan. Voit viedä pirtapuut kotiisi kurssikertojen välillä. Ensimmäisellä kerralla tavoitteena on päästä kutomaan ensimmäiset sentit huivista ja viikon aikana voit kutoa shaalin valmiiksi kotona. Toisella kurssikerralla otamme shaalin irti puista, viimeistelemme kankaan ja puut palautetaan kutomiskunnossa seuraaville kurssilaisille.

Tule kanssamme nauttimaan kudontahetkistä inspiroivassa ja innostavassa ympäristössä! Saatat löytää uuden intohimosi! Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus tehdä käsityö- ja lankaostoksia Jalovillan verstaalla.

Kurssin hinta on 99 € (sis. alv 24%) ja se sisältää kaiken kurssiin kuuluvan, opetuksen, Jalovillan langat, kangaspuiden lainan ja tarjoilut.

Kurssilla on 5 paikkaa ja ne täytetään ennakkoilmoittautumisten perusteella. Kun kurssi täyttyy, lähetämme laskun ilmoittautuneille. Kurssimaksua ei palauteta, mutta kurssin voi siirtää toiselle kurssilaiselle.

Mikäli pandemiatilanne jatkuu, noudatamme valtiovallan ohjeita ja tarvittaessa palautamme kurssimaksut pandemiasta johtuvan peruutuksen vuoksi.


Sitova ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse yhteystietojen kera osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com


Kurssit järjestetään:

  • Lauantaina 15.5. klo 10-14  sekä sunnuntaina 23.5. klo 10-12 / KURSSI TÄYNNÄ
  • Lauantaina 29.5. klo 10-14 sekä sunnuntaina 6.6. klo 10-12 / VAPAITA PAIKKOJA


Jaloryijy-kurssi
********
Oletko ihaillut upeita ryijyjä ja miettinyt, miten ryijy tehdään? Haluaisitko oppia nopeasti ja tehokkaasti ryijyn tekemisen perusasiat ilman erikoisvarusteita?Tällä kurssilla tarvitset mukaasi vain terävät sakset, kaikki muu sisältyy kurssin hintaan.Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.comKurssilla aloitamme pienen, n. 24 x 24 cm kokoisen ryijyn ompelun ihanilla Jalovillan suomalaisilla villalangoilla. Voit itse valita ryijysi värit verstaalla. Mallin ja tarvikkeet saat kurssilla myös, kuten myös ohjeet ryijyn jatkamiseksi kotona.Keitämme sinulle päiväkahvit ja -teet kurssin alkuun ja olet lämpimästi tervetullut verstaalle vanhaan tehdasmiljööseen Rajamäelle, vain n. puolentunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Verstaalla on hyvin parkkitilaa.Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia Jalovillan myymälässä.Kurssin hinta on 55 € sisältäen kaiken kurssilla tarvittavan materiaalin, opetuksen ja kahvituksen.Kurssin opettajana toimii Taito-palkittu, vuoden 2019 artesaani Jenni Vanhanen. Opettajatausta ja satojen kurssilaisten opettamiskokemus luotsaa kurssimme iloisessa tunnelmassa uutta oppien läpi. Jenni kertoo työstään kädentaitoalan yrittäjänä ryijyjen parissa ja ohjaa sinut jatkopolulle ryijyjen upeaan maailmaan!Tervetuloa keväiselle kurssille !Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.comPandemiarajoitusten jatkuessa noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja tarvittaessa perumme kurssin ja palautamme kurssimaksut.Muuten peruutusehto on 7 vuorokautta ja kurssin voi siirtää toiselle osallistujalle.
Otamme käyttöön tarvittaessa myös jonotuslistan.

  •  Lauantaina 23.5.2021 klo 13