Tapahtumat, jälleenmyyjät ja kurssit


Jalovillan verstas (tehtaanmyymälä) on avoinna 

  • Lauantaina 30.9. klo 10-13

  • Lauantaina 7.10. klo 10-13, Neuletreffit klo 10-14 

Markkinat, myyjäiset 

  • Hiivatehtaan lankamarkkinat, Rajamäki 28.10. klo 10-14 Elämys! 
  • Tampereen kädentaidot 17-19.11.2023


Jälleenmyyjät:

  • Kässäpuoti, Jumesniemi. (Vuona, Uuhi, Pässi, Oinas)
  • Lankapuoti Silmu&Solmu, Torikatu 1, Sastamala (Vuona, Oinas)
  • Kuitukeiju, Koskikatu 1, Joensuu, (Vuona, Uuhi, Oinas, Pässi)
  • Lankapuoti Tiukula (RäsySorja, Oinas)
  • Rainbowool, Uudenmaankatu 4, Turku (Oinas, Vuona)KURSSIT

Kinnasneulakurssi Jatko

Neulakinnastekniikkaa on käytetty Suomessa ainakin keskiajalta asti. Neulakinnastekniikka on ollut ainoa tapa valmistaa sukkia ja lapasia ennen 1600-lukua, jolloin puikolla neulomisen taito levisi Suomeen. Neulakinnastaito on siis lähes kadonnut Suomesta.

Tekniikan perustana on se, että lankaa pujotetaan silmukoiden läpi tietyssä järjestyksessä neulan avulla. Jatkokurssilla paneudumme tekemään pyöreää aloitusta, erilaisia pistoja sekä palmikkokoristetta. Valmistamme kurssilla pyöreitä lasinalusia. Opettajana meillä toimii kankaankudonnan opettaja, tekstiilikonservaattori ja artenomi Maikki Karisto.

Kurssin hintaan sisältyy opetus, 50 g käsinvärjättyä suomalaista villalankaa sekä keittolounas ja päiväkahvit.

Hinta 45 €

Lauantaina 2.12.2023 klo 10-15 jatkokurssi on tarkoitettu niille jotka osaavat kinnasneulan perusteet.


Huovutuskurssi

Lisätietoja tulossa. Kurssi sisältää materiaalit. Opettajana Piritta Mäkinen kehräämö Mustalampaasta.

Hinta Värttinäkehruukurssi

Värttinäkehruu kurssilla opimme kehräämään värttinällä sekä kertaamaan lankaa. Lyhytkurssi antaa hyvät valmiudet jatkaa harrastusta kotona. kurssin hintaan sisältyy tarvittava määrä suomalaista villaa sekä värttinän lainan. Kurssin vetäjänä toimii Nina Suutari. Tarjoillaan kahvi/tee.

Hinta 25 €
Keskiviikkona 4.10.2023 klo 18-20Silmukkamerkki-työpaja tilauksesta 

Valmistamme työpajassa omannäköisiä silmukkamerkkejä! Työpajassa on kaikki välineet ja tarvikkeet mitä tarvitset niiden tekoon. Työpajan voi tilata omalle kaveri/työporukalle!SITOVA ILMOTTAUTUMINEN: jalovillanjohanna@gmail.com


NEULERETRIITTI

Jälleen toukokuussa 2024! Ilmoittautuminen lkaa maaliskuussa.

Viikonlopun mittainen arjesta irtautuminen on jokaiselle paikallaan aina silloin tällöin, nyt on mahdollisuus tehdä se samanhenkisten ihmisten kanssa Sääksjärven rannalla Rajamäellä, Nurmijärvellä! 

Neulomista, syömistä, saunomista ja hauskan pitoa. retriitti alkaa perjantai iltapäivällä ja loppuu sunnuntai iltapäivänä. Vapaaehtoisessa ohjelmassa on lisäksi ohjattu neulojan kehonhuoltotunti, luontopolku, frisbeegolfia, silmukkamerkkien tekoa, kehräystä ja huivin kudontaa pirtakangaspuilla (vain kehonhuollossa on ohjaaja, muu ohjelma on yhdessä tekemistä ja omatoimista oppimista). Yövymme pääsääntöisesti 2-4 hengen huoneissa.


Neuleretriitti sisältää: ruuat, majoituksen (omat lakanat ja pyyhkeet mukaan), ohjelman ja ohjelmassa tarvittavat välineet ja materiaalit. Paikalle saavutaan omilla kyydeillä. Osallistujalla on hyvä olla omat vakuutukset voimassa.

Hinta 229 €

Neuleretriitti maksetaan toukokuun alussa ja ilmottautuminen on sitova, paikan voi siirtää toiselle jos on estynyt saapumaan paikalle.

Ilmottautuminen: jalovillanjohanna@gmail.com


Laittakaa ilmottautumisen yhteydessä huonekaveritoiveet sekä ruokavalio/allergiat.

NEULERETRIITTIIN kaksi paikkaa vapaana. Muutamia voidaan vielä ottaa myös varapaikoille. 
Kurssiehdot

Kaikki kurssit järjestetään Rajamäen hiivatehtaassa, Patruunantie 17, Rajamäki.

Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com

 Pandemiarajoitusten jatkuessa noudatamme viranomaisten ohjeistuksia.  Peruutusehto on 7 vuorokautta ja kurssin voi siirtää toiselle osallistujalle. Kurssit toteutuu ainoastaan jos saamme riittävän määrän osallistujia kasaan.


***********************************************************************************************************************Vuokralle tarjotaan Toikan Siru-kangaspuita. Hinta 20 €/ vko, nouto/palautuspisteinä toimii Patruunantie 17, Rajamäki sekä Karhusuontie 73, Espoo. Sovi vuokrasta laittamalla viestiä jalovillanjohanna@gmail.com tai soittamalla 0408229604

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita
suomalainen villalanka, kotimainen villalanka, suomalainen villa, kotimainen villa, käsityökurssit, neuleretriitti, Jalovilla, tapahtumat, finnishwool