Tapahtumat, jälleenmyyjät ja kurssit


Jalovillan verstas (tehtaanmyymälä) on avoinna

 •  Lauantai 3.12. klo 12-15
 • Lauantai-sunnuntai 10-11.12. klo 10-16
 • Lauantai 17.12 klo 10-14 Neuletreffit; Joululahjavalvojaiset klo 10-18
 • Keskiviikko 28.12. klo 14-18

Markkinat, myyjäiset 
 • Rajamäen Hiivan joulu 10-11.12. 10-16


Jälleenmyyjät:KURSSIT

Sukkien suunnittelupäivä   

Hyppää neulesuunnittelun maailmaan suunnittelemalla ja neulomalla uniikit villasukat juuri sinun mittojesi mukaan. Neulesuunnittelun maailmaan sinut johdattaa Willamagian Janita Koskinen. Voit suunnitella itsellesi oman kiinnostuksesi ja taitotasosi mukaan joko kuviolliset kirjoneule- / pitsisukat tai yksinkertaiset perussukat mittojesi mukaan. Kurssille osallistujan tulee osata neuloa itsenäisesti. Mahdollisuus ostaa langat sukkiin Jalovillan verstaalta.

Hintaan sisältyy opetus ja päiväkahvit pienellä purtavalla.

 Hinta 30 €


Lautanauhakurssi   3.12. klo 10-15/ Paikkoja vapaana


Lautanauhojen saloihin meidät johdattaa nauhojen kuningatar Maikki Karisto. Kurssilla suunnitellaan, luodaan ja kudotaan lautanauhaa ikiaikaisella tekniikalla Jalovillan käsinvärjätyistä langoista, päivän aikana syödään keittolounas.

Kurssi sisältää opetuksen, kartongista tehdyt laudat, käsinvärjätyt kotimaiset langat nauhaasi sekä keittolounaan ja päiväkahvit.

Hinta 65 €


Luuppauskurssi

Kenelle?

Luuppauskurssi on suunnattu henkilöille joilla on neulomisen alkeet (osaat neuloa oikeaa ja nurjaa) hallussa. Voi olla että olet juuri aloittanut neulomisen tai saatat olla kokenut konkari. Oli taustasi mikä tahansa, olet tervetullut mukaan! 

Kurssilla aloitamme yhdessä neulomaan perusvillasukkia magic loop-tekniikalla. Kurssi pidetään pienryhmänä.

Kurssin vetäjänä toimii taitava Willamagiana tunnettu Janita Koskinen ja kurssin hintaan sisältyy kotimainen Jalovillan käsinvärjätty Pässi tai Oinas-lanka 100 g vyyhti sekä päiväkahvit. Kurssi järjestetään mikäli sille ilmottautuu riittävä määrä osallistujia.

Kurssin hinta 40 €

 • Tämä kurssi on mennyt jo, voit ehdottaa uusintaa!


Tikapuuteknikka-kurssi

Tikapuuteknikkaa on yksi kirjoneuletekniikoista. Tikapuutekniikka sopii erityisesti sellaisiin kirjoneuletöihin joissa työn nurjalle puolelle syntyisi muuten pitkiä langanjuoksuja. Tikapuutekniikassa työn nurjalle puolelle neulotaan erillinen neulos jolla langan juoksut sidotaan. Tikapuutekniikan ansiosta kirjoneulepinnasta tulee siisti ja joustava.

Kenelle?

Tikapuuteknikka kurssi on suunnattu henkilöille joilla on neulomisen alkeet (osaat neuloa oikeaa ja nurjaa) hallussa. Voi olla että olet juuri aloittanut neulomisen tai saatat olla kokenut konkari. Oli taustasi mikä tahansa, olet tervetullut mukaan! Aiempi kokemus kirjoneuleen neulomisesta ei ole välttämätöntä, mutta siitä on toki hyötyä. Willamagian tikapuuteknikka kurssi on yhden aamupäivän tekniikkapaja. Kurssilla keskitytään vain ja ainoastaan tikapuu neuletekniikan haltuunottoon. Kurssilla ei ole tarkoitus saada aikaiseksi valmista neuletta. Kurssi pidetään pienryhmässä.

Kurssin vetäjänä toimii taitava Willamagian Janita Koskinen. Kurssin hintaan sisältyy n. 40 g Jalovillan kotimaista käsinvärjättyä villalankaa sekä päiväkahvit. Kurssi järjestetään mikäli sille ilmottautuu riittävä määrä osallistujia.

Kurssin hinta 30 €

 • Tämä kurssi on mennyt jo, voit ehdottaa uusintaa!


Jalohuivi-kudontakurssi

Haluaisitko kesän viileisiin iltoihin itse kudotun, suomalaisesta käsin värjätystä villasta suunnitellun hartiashaalin? Toukokuussa on mahdollisuus oppia kutomaan pirtapuilla ihan oma Jaloshaali, jonka värimaailman suunnittelet itse Jalovillan upeasta lankavalikoimasta.

Opit kurssilla kädestä pitäen, miten kangas rakentuu pirtapuihin, luot loimen itse, teet niisinnän ja aloitat kutomisen. Opit myös kerimään langat käyttökuntoon vyyhdeiltä.

Kurssilla kutomisen saloihin sinut johdattaa Taito-palkittu, Vuoden 2019 Artesaani Jenni Vanhanen. Jennin opettaja- ja käsityötausta takaa sen, että opetus on yksilöllistä ja selkeää, opit varmasti kudonnan salat!

Tullessasi Altian vanhan tehtaan tiloissa sijaitsevalle Jalovillan verstaalle tarjoamme sinulle lankasuunnittelun aikana pienen aamupalan kahvin tai teen kera. Omia eväitä voi toki ottaa myös mukaan.

Lankasuunnittelun jälkeen jokainen saa omat, suomalaiset Siru-pirtapuut lainaan. Voit viedä pirtapuut kotiisi kurssikertojen välillä. Ensimmäisellä kerralla tavoitteena on päästä kutomaan ensimmäiset sentit huivista ja viikon aikana voit kutoa shaalin valmiiksi kotona. Toisella kurssikerralla otamme shaalin irti puista, viimeistelemme kankaan ja puut palautetaan kutomiskunnossa seuraaville kurssilaisille.

Tule kanssamme nauttimaan kudontahetkistä inspiroivassa ja innostavassa ympäristössä! Saatat löytää uuden intohimosi! Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus tehdä käsityö- ja lankaostoksia Jalovillan verstaalla.

Kurssin hinta on 120 € (sis. alv 24%) ja se sisältää kaiken kurssiin kuuluvan, opetuksen, Jalovillan langat, kangaspuiden lainan ja tarjoilut.

Kurssilla on 5 paikkaa ja ne täytetään ennakkoilmoittautumisten perusteella. Kun kurssi täyttyy, lähetämme laskun ilmoittautuneille. Kurssimaksua ei palauteta, mutta kurssin voi siirtää toiselle kurssilaiselle.

Mikäli pandemiatilanne jatkuu, noudatamme valtiovallan ohjeita ja tarvittaessa palautamme kurssimaksut pandemiasta johtuvan peruutuksen vuoksi.

Sitova ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse yhteystietojen kera osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com

Kurssit järjestetään: huom. ensimmäinen kurssi täytetään ennen kuin toinen ilmottautuminen avataan.

 • Ti 29.11. klo 17-21 & To 8.12. klo 17-19 Vielä paikkoja vapaana!Jalo-kehruukurssi

Päivän mittainen kehräyskurssi, jossa pääset uppoutumaan kehräyksen saloihin. Kurssilla opiskellaan ensin teoriaa lyhyesti, tutustutaan erilaisiin kuituihin ja työvälineisiin sekä alan kirjallisuuteen.  Itse tekeminen näyttelee pääosaa ja pääsetkin käyttämään sekä käsikarstoja että karstamyllyä, kehräämään niin värttinällä, perinteisellä rukilla kuin sähkörukillakin. Saat ammattilaiselta rukin hankintaan parhaimmat vinkit mikäli innostut kehräyksestä toden teolla. Kurssin vetäjänä toimii ammattikehrääjä Langanlumouksen Mona Tiirikainen!

Kurssin tavoite on, että kaikki saavat itselleen valmistettua jonkin verran lankaa kotiin vietäväksi sekä opit eri tekniikoihin, jotta työskentelyä voi jatkaa halutessaan kotona. Kurssi järjestetään Jalovillan verstaalla Nurmijärven Rajamäellä vanhassa Hiivatehtaassa.

Kurssin hinta on 75 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, välineiden laina, 200 g kotimaista villaa, keittolounas sekä päiväkahvit. Kesto n. 6 h

 • Tämä kurssi on mennyt jo, voit ehdottaa uusintaa!


Steekkauspaja

Jännittääkö steekkaus? Tällä kurssilla steekataan villapaita yhdessä. Steekkaaminen on neuleen auki leikkaamista. Pajaa varten sinulla on oltava valmis steekattava neule mukanasi, neulottu rouheasta kotimaisesta villasta. Langan on siis oltava joustavaa sillä käytämme pajassa virkkausmenetelmää steekin yhteydessä, lisäksi on huomioitava riittävä määrä steekki silmukoita (minimi 5 silmukkaa) 

Steekkauspajaa vetää Willamagian Janita. Kurssin hinta 20 €

 • Tämä kurssi on mennyt jo, voit ehdottaa uusintaa!


Pirtanauhakurssi

Pirtanauhan kutominen on vanha, perinteinen käsityötekniikka. Nauhaa valmistetaan nauhapirralla ja itse nauha on hyvin moni käyttöinen; sen voi sitoa vyöksi, laukun olkaimeksi tai tehdä vaikkapa avaimenperiä.

Jalovillan pirtanauha kurssi sisältää; nauhamallin suunnittelu ja piirtäminen, loimen luonti, pujotus pirtaan, kutomisen aloittaminen, kutomista ja ongelmien ratkaisua, kuteen jatkaminen sekä nauhojen erilaisia viimeistelyjä. 

Kurssin hintaan sisältyy opetus, nauhapirta (työväline), langat (1,5 m vyöhön) sekä keittolounas. Kurssin kesto noin. 5 h. Opettajana toimii nauhojen kuningatar kankaankudonnan opettaja, tekstiilikonservaattori sekä artenomi Maikki Karisto.

Kurssin hinta 60

 • Tämä kurssi on mennyt, voit ehdottaa uusintaa


Jaloryijy-kurssi
********
Oletko ihaillut upeita ryijyjä ja miettinyt, miten ryijy tehdään? Haluaisitko oppia nopeasti ja tehokkaasti ryijyn tekemisen perusasiat ilman erikoisvarusteita?Tällä kurssilla tarvitset mukaasi vain terävät sakset, kaikki muu sisältyy kurssin hintaan. Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com.

Kurssilla aloitamme pienen, n. 24 x 24 cm kokoisen ryijyn ompelun ihanilla Jalovillan suomalaisilla villalangoilla. Voit itse valita ryijysi värit verstaalla. Mallin ja tarvikkeet saat kurssilla myös, kuten myös ohjeet ryijyn jatkamiseksi kotona.Keitämme sinulle päiväkahvit ja -teet kurssin alkuun ja olet lämpimästi tervetullut verstaalle vanhaan tehdasmiljööseen Rajamäelle, vain n. puolentunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Verstaalla on hyvin parkkitilaa.Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia Jalovillan myymälässä.

Kurssin hinta on 55 € sisältäen kaiken kurssilla tarvittavan materiaalin, opetuksen ja kahvituksen. Kurssin opettajana toimii Taito-palkittu, vuoden 2019 artesaani Jenni Vanhanen. Opettajatausta ja satojen kurssilaisten opettamiskokemus luotsaa kurssimme iloisessa tunnelmassa uutta oppien läpi. Jenni kertoo työstään kädentaitoalan yrittäjänä ryijyjen parissa ja ohjaa sinut jatkopolulle ryijyjen upeaan maailmaan! Tervetuloa keväiselle kurssille !

Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com. Pandemiarajoitusten jatkuessa noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja tarvittaessa perumme kurssin ja palautamme kurssimaksut. Muuten peruutusehto on 7 vuorokautta ja kurssin voi siirtää toiselle osallistujalle.

Otamme käyttöön tarvittaessa myös jonotuslistan.

 • Tämä kurssi on mennyt, voit ehdottaa uusintaa.


VIINAA JA VILLASUKKIA_TEEMAKURSSI

Teemakurssi pitää sisällään;

 • opastetun kierroksen tehdas- ja alkoholimuseo Ryyppiin
 • Jalovillan käsinvärjätyn kotimaisen sukkalangan 100g
 • Anna Heinon suunnitteleman sukkaohjeen
 • alkuopastuksen sukkiin suunnittelijalta itseltään
 • iltakahvit ja purtavaa hiivatehtaan uumenissa

Kesto n. 2,5 h

kesä 2023

NEULERETRIITTI

Jälleen kesällä 2023!


Kurssiehdot

Kaikki kurssit järjestetään Rajamäen hiivatehtaassa, Patruunantie 17, Rajamäki.

Sitovat ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen jalovillanjohanna@gmail.com

 Pandemiarajoitusten jatkuessa noudatamme viranomaisten ohjeistuksia.  Peruutusehto on 7 vuorokautta ja kurssin voi siirtää toiselle osallistujalle. Kurssit toteutuu ainoastaan jos saamme riittävän määrän osallistujia kasaan.


***********************************************************************************************************************Vuokralle tarjotaan Toikan Siru-kangaspuita. Hinta 20 €/ vko, nouto/palautuspisteinä toimii Patruunantie 17, Rajamäki sekä Karhusuontie 73, Espoo. Sovi vuokrasta laittamalla viestiä jalovillanjohanna@gmail.com tai soittamalla 0408229604

© 2019 Jalovilla
                
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!
suomalainen villalanka, kotimainen villalanka, suomalainen villa, kotimainen villa, käsityökurssit, neuleretriitti, Jalovilla, tapahtumat, finnishwool